Top 10 cel mai bine plătiți jucători din lume. Revenire în fotoliul de lider

de: Beatrice Dumitru
16 10. 2023

Revista Forbes a publicat recent topul celor mai bine plătiți fotbaliști din lume pe anul 2023 și s-a înregistrat o revenire pe fotoliul de lider. Cine este jucătorul  care încasează cel mai mare salariu.

Campionatul care domină fotbalul la nivel de salarii

”Forbes” este o revistă americană cu profil business, care de-a lungul timpului s-a remarcat cu topurile în care prezintă cei mai bogați oameni ai planetei. Recent, a realizat și topul celor mai bine plătiți jucători din lume.

Se estimează că cei zece jucători de fotbal cei mai bine plătiți din lume vor câștiga 995 de milioane de dolari în acest sezon. Și cum era de așteptat, Arabia Saudită domină fotbalul la nivel de salarii, după ce aici au ajuns starurile Cristiano Ronaldo, Neymar sau Karim Benzema, care încasează sute de milioane de euro pe sezon.

Neymar s-a transferat în această vară al Al-Hilal.

Pentru a-l convinge pe Neymar să părăsească Ligue 1 și să joace în Arabia Saudită, Al Hilal i-a olferit un conac cu personal, o flotă de mașini de lux și acces la avion privat, precum și bonusuri pentru victoriile echipei și pentru postări pe rețelele de socializare, dar și permisiunea de a locui cu iubita lui, lucru restricționat prin legea islamică. Toate acestea, pe lângă un salariu consistent.

Cel mai bine plătit jucător din lume

Cel mai bine plătit jucător din lume, în 2023, este Cristiano Ronaldo (38 ani). Superstarul portughez conduce detașat clasamentul cu salariul pe care îl încasează de la Al-Nassr, echipă cu care a semnat în această iarnă.

Atacantul ar încasa de aproximativ 246 de milioane de euro anual, dintre care aproximativ 189 de milioane de euro ar fi salariul, iar restul ar veni din contractele pe care le are din afara terenului, potrivit Forbes.

Cristiano Ronaldo este cel mai bine plătit jucător din lume.

Pe locul al doilea în clasamentul celor mai bine plătiți se situează rivalul lui Cristiano Ronaldo, Leo Messi (36 ani), care a semnat în această vară cu Inter Miami, și are un salariu anual de 128 de milioane de euro.

Citește și: Cristiano Ronaldo câștigă sute de milioane de euro pe an, dar a ajuns să se schimbe într-un vestiar modest. Cum arată încăperea

În Top 10 cei mai bine plătiți jucători din lume se află alți patru fotbaliști ajunși în această vară în Arabia Saudită: Neymar (Al Hilal, 106 milioane de euro), Karim Benzema (Al-Ittihad, 100 milioane de euro) și Sadio Mane (Al-Nassr, 49 milioane de euro).

Top 10 cei mai bine plătiți fotbaliști din lume (salariu și contracte extra)

  • 1. Cristiano Ronaldo – 246 milioane de euro
  • 2. Lionel Messi – 128 milioane de euro
  • 3. Neymar – 106 milioane de euro
  • 4. Kylian Mbappe – 103 milioane de euro
  • 5. Karim Benzema – 100 milioane de euro
  • 6. Erling Haaland – 55 milioane de euro
  • 7. Mohamed Salah – 50 milioane de euro
  • 8. Sadio Mane – 49 milioane de euro
  • 9. Kevin De Bruyne – 36 milioane de euro
  • 10. Harry Kane – 34 milioane de euro

Suma cheltuită de Arabia Saudită peste jucători din Europa

Cluburile din Saudi Pro League au cheltuit cu puțin peste un miliard de dolari pentru a achiziționa 94 de jucători din Europa în perioada de mercată din vara 2023. Dar au fost și sume uluitoare oferite jucătorilor care au refuzat să părăsească cluburile europene, cum este cazul lui Kylian Mbappe de la Paris-Saint Germain.

Citește și: Arabia Saudită, buget colosal pentru Mondialul din 2034. Și-a depus candidatura și investește un trilion de euro într-un oraș unic VIDEO

Șeicii arabi de la Al-Hilal ar fi făcut o ofertă-record pentru internaționalul francez. 300 de milioane de euro pentru clubul PSG, sumă care l-ar fi făcut pe Mbappe cel mai scump fotbalist din istorie. și un salariu de 700 de milioane de euro pentru un singur an de contract.